duminică, 9 noiembrie 2014

Transmisiuni cu „bortă” de la Catedrală, la Moldova 1

     Ascult de ceva timp transmisiunile în direct de la Catedrala Centrală din Chișinău, comentate de un oarecare „protoiereul Fiodor Bortă”... cred așa se prezintă respectivul. Aoleu și vai de mine ! Ce bortă în imaginea TV Moldova 1 ! Incoerență, nimic clar, greșeli de dicție și, deși nu sunt specialist, dar evident și unele noțiuni de învățătură de credință sunt confundate de acest ditamai „protoiereu”:) Iartă-mă, Doamne, dar chiar îngădui ca toți proștii să ajungă „protoierei” și încă să și comenteze la TV? :)
     Adineaori, ascultam comentariile dlui Iulian Proca care comenta de la Catedrală. Erau profesionoste, înțelegeam totul și mă ungeau la inimă. Datorită acelor comentarii am și început să merg mai des la biserică. M-am gândit că dl. Proca a plecat de la TVM când l-am auzit pe acest „protoiereu” comentând. Dar, văd în continuare emisiunile de religie duminica dimineața și înțeleg că dl. Proca mai este la TVM. Pe urmă, întâmplător, am dat la Radio Moldova de o transmisiune în direct de la Catedrală și l-am auzit pe dl. Proca comentând. Acum când sunt transmisiuni, mă uit imaginea la TV și ascult sunetul de la Radio. Uneori la Radio se fac transmisiuni nu doar de la Catedralaă. Atunci nu mai privesc Moldova 1 !
    Și nici n-o să mai privesc. Mă gândesc chiar conducerea TV nu vede și nu aude? Acest Surdu care stă în fruntea TV a fost prezentat ca un profesionist. Dar, ceea ce se vede la TV, în special în comentariile de la Catedrală, este un total neprofesionalism. De ce e surd Surdu la asta?:)
   Chiar, oameni buni, nu se poate așa în continuare. Acest protoiereu se prezintă ca fiind de la Catedrală. Și lumea noastră, credulă cum e, atunci când aude cum vorbește un „protoiereu de la Catedrală” i-a lucrul ăsta în serios și își face „un etalon”: „Tași, fa, că așa o dzîs preotu di la Catidralî !” Mă gândesc și la Mitropolitul nostru care slujește aproape întotdeauna la Catedrală. Chiar el nu vede și nu aude și îi place oare să aibă așa un comentariu când slujește? Halal !  Halal și de MU-1  care are specialiști buni, dar îi pune în locul lor pe proști. Probabil că cei care fac lucrul ăsta sunt la fel de proști !!!
      Respectul meu pentru dl. Proca. Vă ascult la Radio și sper să reveniți la comentarii la Moldova 1 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu