miercuri, 14 ianuarie 2015

Loc de dialog la Radio Moldova sau despre prostia unora, incompetenta altora și vremea proștilor la Teleradio

   De mai mult timp, la Radio Moldova există o emisiune întitulată „Loc de dialog” și o „stea în devenire” la această emisiune, atribuită de „astronomii”, cititori în stele ai astrologiei jurnalistice moldovenești, grupului celor mai strălucitoare stele din constelația emisiunilor politice. Sîc ! Nu aș fi insistat asupra acestei stele a cărei lumină nu va ajunge la pământ nici chiar după ce va apune și odată cu apusul căreia constelația nu va avea de pierdut absolut nimic... Dar prea strigătoare la cer mai este „strălucirea” lui pală, care lovindu-se de orbirea mentală ce i-o provoacă propria-i strălucire se întoarce la urechile betegite ale radioascultătorilor, creând o reacție adversă asupra timpanului și receptoarelor umane ce răspund de prelucrarea informației. De unde l-ați scos pe acest tâmpițel ? Uneori îl ascult la emisiuni care nu au invitați ci numai oameni ce răspund la niște întrebări prostești, îl ascult bâlbâindu-se în direct și debitând aberații. Chiar ieri l-am auzit vorbind peste programul obișnuit al emisiunii lui, de parcă declarațiile pe care le făceau liderii partidelor politice, ar fi fost tema zilei și meritau să întrerupă mersul firesc al emisiunilor programate, pe care le așteptam cu nerăbdare. Unu la mână. Doi: declarațiile ca declarațiile, dar nivelul de pregătire al „stelei” e sub nivelul plintei ! Am auzit repectiva „steluță” la emisiuni și m-am gândit: „Doamne, la Teleradio e chiar vremea proștilor ! ” Dacă ei tolerează asemenea „stele” precum e Maceac la Radio, precum e Bortă la TV și încă un preot care mai „comentează” pentru TV, sigur e vremea proștilor la Teleradio. Și când spun că e vremea proștilor, mă refer nu doar la cei care prezintă ci și la cei care conduc. Dacă ei acceptă acești proști, ori sunt ca și ei, ori se tem că sunt mai proști decât aceea. Că dacă ar fi deștepți, i-ar înlocui cu oameni destoinici, cu oameni care știu să-și facă treaba ! Se pare însă că
proștii mai proști, îi vor înlocui curând pe proștii mai deștepți. Or nu în zadar vorbește prin târg steluța în devenire că își poate permite să-i spună actualului șef de la Radio unde ar trebui să se ducă după ce i-a expirat mandatul și că în curând el îi va prelua locul, pentru că are el pe cine are acolo unde trebuie. Nu în zadar vorbește gura târgului că un oarecare articol de baie, instalat într-un WC de la TV, care poate reflecta imaginea obiectelor și a oamenilor, îl are la mână pe un oarecare om ce are probleme cu auzul și nu ascultă de glasul telespectatorilor, ci de propriul servilism. Ce să-i faci... E vremea proștilor la Teleradio ! Vreme ce pare să nu mai aibă sfârșit.

P.S. Și în aceste condiții de ce nu le-ași spune și eu proștilor unde să se ducă. Ei în fiecare zi mă bagă mpunându-mă să acult rezultatul prostiei lor. Îi bag și u pe ei: „În p***a mamii voastre, de unde ați ieșit, acolo să vă duceți !” Bye-bye.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu